Отложиха делото на Атанас Камбитов за септември. Румяна Шекерлийска представи болничен лист и не се яви

камбитов

Днес в Окръжен съд – Благоевград бе гледано търговско дело за установяване нищожност или недопустимост на вписването, или несъществуване на вписано обстоятелство по молба на кмета на община Благоевград – Атанас Камбитов. 

 

Делото бе разгледано във връзка с молба на кмета на Благоевград за обявяване на нищожно вписването му като управител на фирма „Старт 2015“ ЕООД за периода от 25.09.2017 г. до 03.10.2017 г.

След второ повикване на съдия Николай Грънчаров не се явиха, нито управителят на „Старт 2015“ ЕООД – Румяна Шекерлийска или неин процесуален пълномощник, нито кметът Атанас Камбитов или упълномощен от него адвокат.

Съдия Грънчаров представи, подадена молба за отлагане на делото от  Румяна Шекерлийска, с която уведомява съда, че поради здравословни причини са налице обстоятелства за неявяването й в съдебна зала. В молбата – становище е представен болничен лист, в който е посочено, че от 11.07.2019г. до 17.07.2019г. Румяна Шекерлийска е във влошено здравословно състояние.

Отбелязано беше, че кметът Камбитов е поискал да получи съдебно удостоверение пред Търговския регистър, за да се снабди с нужните документи във връзка с делото. Отделно от това той настоява да бъдат разпитвани свидетели, с които да подкрепи доказателствата си.

Според чл. 142 от ГПК – Съдът отлага делото, ако страната и пълномощникът й не могат да се явят поради препятствие, което страната не може да отстрани.

Съдия Николай Грънчаров отложи търговското дело и го насрочи за 16 септември 2019г. , за което свое решение страните по делото са били вече уведомени.

Припомняме, че само ден след подадения сигнал от общинския съветник Злата Ризова до ОИК – Благоевград за вписването на Атанас Камбитов като управител на „СТАРТ 2015“ ЕООД, Атанас Камбитов подава иск в Окръжен съд – Благоевград срещу „СТАРТ 2015″ ЕООД за обявяване на несъществуващо обстоятелство и заличаването му като управител на дружеството, поради допусната техническа грешка, а именно вписването на неговото име, вместо това на брат му Антон Камбитов.

Поради тази причина кметът на община Благоевград входира искова молба за установяване на нищожност на вписване на това обстоятелство.

От друга страна, преди две седмици в Административен съд – Благоевград бе гледано дело на ПП „БСП“ срещу решение на ОИК – Благоевград да не бъдат прекратени предсрочно пълномощията на кмета на община Благоевград – Атанас Камбитов.

Съдия Саша Алексова счете търговското делото в Окръжен съд – Благоевград за преюдициално  и до окончателното му решение и влизане в сила спря производството в Административен съд – Благоевград.

 

 

 

Comments

comments