Областната администрация – Благоевград посрещна своите „Мениджъри за един ден“

2019-11-07-5

Областната администрация – Благоевград за поредна година се включи в Националната инициатива „Мениджър за един ден“. Областният управител Бисер Михайлов, заместник областните управители Антоанета Янчева и Иван Стоянов, както и главният секретар Ася Велкова, приеха младите колеги и насърчиха интереса им да научат повече за държавната институция, да се запознаят с нейната структура, функции и компетенции по отношение на провеждането на държавната политика на територията на областта.

BM-2019-0711

В ролята на областен управител за един ден влязоха Соня Малашевска от Езиковата гимназия „Акад. Людмил Стоянов“ и Йоана Стоянова от Професионалната гимназия по икономика „Иван Илиев“ – Благоевград.  Диана Донкова от ПГИ „Иван Илиев“ пое задълженията на заместник – областен управител, а поста на главен секретар на Областната администрация зае Анита Христова от ПГИ „Иван Илиев“.

Участниците в инициативата за ден се потопиха в работната атмосфера на администрацията, като усетиха напрежението и тръпката на работния процес, като едновременно с това придобиха увереност и мотивация за личностно и професионално израстване. Те получиха специален сертификат за уачсието си в  „Мениджър за един ден“.

Провеждането на инициативата „Мениджър за един ден“ е в синхрон с политиката на Европейския съюз образованието да бъде с практическа насоченост, за да могат младите хора да получат истинска подготовка и ранно кариерно ориентиране. „Мениджър за един ден“ се провежда в повече от сто страни в Европа с огромен брой участници, като инициативата е на Джуниър Ачийвмънт и призовава висши държавни ръководители и утвърдени лидери от всички сфери на обществения живот да дадат начало на професионалната реализация на хиляди ученици по целия свят, като в замяна получат удовлетворение от предадения опит и вдъхновение от иновативните и свежи идеи на младите хора.

Снимка: Областна управа – Благоевград

Comments

comments