Ново световно признание за българския фолклор!

12-02-21-17868_1

Ново световно признание за българския фолклор!

Албум с български фолклор спечели „Латино Грами“ – най-престижната награда в областта на музиката за испаноезични изпълнители.

В категорията за най-добър фламенко албум на годината е избран „Al Este Del Cante“ на Арканхел, в който има сериозно българско участие в лицето на хор Нови български гласове „Еструна“ и диригента Георги Петков.

Церемонията за връчване на наградите се проведе  на 15 ноември в Лос Анджелис, а щастливата новина е споделена и в официалния профил в Туитър на посолството на Кралство Испания в Щатите: „В националния ден на фламенкото, ние празнуваме като слушаме „Al este del cante“, едноименната песен от албума, спечелил „Латино Грами“ за най-добър фламенко албум на годината. Той обединява традиционното фламенко и българската музика“, гласи съобщението.

Ето и историята на това ползотворно сътрудничество: преди пет години фламенко певецът  изнася първия си концерт в София. Вечерта след концерта той слуша с организаторите традиционна българска музика. Те го свързват с диригента Георги Петков и така преди 4 години започва проектът „Еструна“, който днес има най-високото отличие в света на музиката. /vesti.bg/

Comments

comments