Натоварен трафик на ГКПП “Кулата“

kulata-673908-810x0

Продължава да е изключително натоварен трафикът на леки коли и автобуси на ГКПП „Кулата“, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Колони от автомобили се образуваха от рано сутринта заради големия брой пътуващи към Гърция. Опашката е близо 3 км. Преминаването през пункта отнема около 2 минути, но големият брой пътуващи създава предпоставка за образуването на колони от чакащи коли, предаде БНТ.

Една от причините за забавянето при проверката е наличието на необходимите документи за минаване през границата на непълнолетни лица. Затова от граничните власти призовават родителите предварително да бъдат информирани за документите, които ще им трябват.

Интензивен е трафикът от леки автомобили и автобуси и на изход през ГКПП „Маказа“ на българо-гръцката граница. От Гранична полиция препоръчват на пътуващите да използват не толкова натоварените ГКПП „Илинден – Ексохи“, ГКПП „Златоград“, ГКПП „Ивайловград“ и ГКПП „Капитан Петко Войвода“

 На българо-сръбската и на българо-македонската граница трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.

На българо-турската граница, на ГКПП „Капитан Андреево“ трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

На българо-румънската граница, на ГКПП „Дунав мост – Видин“ и ГКПП „Дунав мост – Русе“ трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.  На вход е интензивен трафикът за леки автомобили на ГКПП „Дунав мост – Русе“, ГКПП „Кардам“ и ГКПП „Дуранкулак“.

Снимка:БНТ

Comments

comments