МОБИЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ ЩЕ ПОМАГА НА ТУРИСТИТЕ В ПАРК „ЦЕНТРАЛЕН БАЛКАН“

turisti

В помощ на посетителите на националния парк „Централен Балкан“ скоро ще бъде достъпно мобилно приложение. Освен че ще е полезно с информация за туристите, чрез него при нужда ще се изпраща SOS съобщение с координати, оказващи локацията на мобилното устройство, събощи БНР.

Чрез мобилно приложение, което ще е двуезично, ще бъде осигурена информация за туристическите маршрути на територията на „Централен Балкан“. След като посетителите изберат по кой да поемат, ще получат информация за цвета на маркировката, дължината и степента на трудност, както и приоритетните за опазване природни местообитания, през които преминават.

Ще може да се определи местоположението на туристите и разстоянието до най-близките хижи и обекти в Националния парк, а също така да се информират за природни забележителности, кътове за отдих, за интересни растителни и животински видове в района.

За използване на приложението няма да бъде необходима интернет връзка и мобилно покритие.

Comments

comments

About Богдана Бирбатева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

еу

Едва три на сто от българите са на мнение, че законността не е важна

За 94 на сто от българите е важно законите да се отнасят за всички – ...