Министър Вълчев: Не е ясно кой е източникът на дезинформация в училищата в Сливенско и Ямболско

6cd6a0b1bc71870a255b99654a4e4304

Все още не е ясно кой е източникът на дезинформация в случая със училищата в Сливенско и Ямболско, каза просветният министър Красимир Вълчев, цитиран от БНР. Той отбеляза, че фалшивите новини са стигнали до семействата от клипове в социалните мрежи: „Очевидно имаме и роля на тролове, имаме роля на пастори в квартал „Надежда“. Определено някой се е изкушил и политически да използва това. В основата са групите, които са се организирали срещу Стратегията за детето, несъществуваща Стратегия за детето, става въпрос за злоупотреба със страхове“.

Подобен опит за дезинформация през изминалите дни е имало и в София, Карнобат, Сунгурларе и Ямбол. Това не е прецедент, допълни министър Вълчев и припомни, че през 2015 г. по време на предизборната кампания отново е правен опит за дезинформация на обществеността.

Междувременно стана ясно, че на децата няма да се пишат отсъствия, докато обстановката не се успокои напълно:

„Казал съм ден-два да не пишат отсъствия, ако е необходимо и повече, защото не можем да виним в случая родителите, децата пък най-малко, родителите не можем да ги виним за това, че са били използвани“.

Снимка: БГНЕС

Comments

comments