Microsoft опроверга „смъртта“ на Paint

ms-paint-xp

Програмата Paint няма да бъде преустановена, а единствено ще се премести в Windows Store под формата на безплатно приложение. Това стана ясно от публикация в блога на Microsoft, след като от компанията са се впечатлили от „излялата се невероятна подкрепа и носталгия“ по Paint.

В понеделник се появи информация, че графичният редактор няма да намери място в следващата актуализация на Windows 10.

„Ако има нещо, което научихме, то е, че 32-годишнината MS Paint има много фенове“, пишат от Microsoft, като добавят, че е изумително „да видим толкова много любов към нашето доверено старо приложение“.

Във връзка с надигналата се мини драма компанията решава да изясни ситуацията и да оповести добрата новина, че всъщност не слага край на обичаната програма. Решението на гиганта е да ѝ даде нов дом във виртуалния магазина Windows Store, където приложението ще бъде достъпно безплатно.

По отношение на новата арт програма Paint 3D, от Microsoft уточняват, че тя също ще се предлага безплатно с актуализацията на Windows 10 Creators. В допълнение на новите 3D функционалности, то предлага и някои от опциите на Paint, които хората познават и обичат. „Така че, благодарим на всички за любовта към MS Paint, обратната връзка идва чрез приложението Paint 3D. Продължавай да създаваш!“, завършват постът в блога си Microsoft.

Comments

comments