/ВИДЕО+СНИМКИ/ Манфред Вебер отново лидер на Европейската народна партия в Европарламента, българинът Андрей Ковачев – негов заместник

Манфред Вебер беше преизбран за лидер на Европейската народна партия в Европарламента, съобщиха от пресофиса на ЕНП в Брюксел.

980x551_1559733351

Германецът е един от водещите кандидати за следващ председател на Европейската комисия  и преизбирането му е необходимата стъпка за постигането на тази цел. Друга кандидатура не е предлагана.

За заместник на Вебер беше избран българският евродепутат от ГЕРБ Андрей Ковачев.

1559733395

„Благодаря на моите колеги за гласуваното доверие! Благодарение на убедителната ни победа на европейските избори и твърдия проевропейски курс на правителството на премиера Бойко Борисов, гласът на България ще продължи да се чува силно в Европейския парламент. Успешното българско председателство на Съвета на ЕС и политическото лидерство на българския еврокомисар Мария Габриел по една важна тема като цифровата икономика показват, че ние сме фактор в европейската политика“, заяви Ковачев.

Членовете на Председателството на Групата на ЕНП отговарят за ръководенето на групата по време на пленарните заседания на Европейския парламент, представляват я пред външни фактори и подготвят основните направления в политиката и важните решения за стратегията на групата.

Снимка:БГНЕС

Comments

comments