Леонардо ди Каприо дарява 5 млн. долара за справяне с пожарите в амазонската джунгла

"Before The Flood" New York Premiere

Парите ще бъдат разпределени между пет бразилски организации

Организацията “Алианс за планетата”, която е подкрепена от световноизвестния актьор Леонардо ди Каприо, ще дари 5 млн. долара за справяне с пожарите в Амазония и спасяването на гората, предаде “Варайъти”. В неделя беше учреден т.нар. “Фонд за амазонската джунгла”. Целта му е да подпомага местното население в усилията им да защитят и опазят дъждовната гора.

Парите ще бъдат дарени на пет бразилски организации. Според данните събрани от “Алианс за планетата” към момента се съобщава за над 72 хил. пожара в джунглата на Амазония. Това е огромно увеличение в сравнение с миналогодишния брой от 40 хил. пожара, като много организации посочват като причина обезлесяването на района.

Пожарите предизвикаха масово недоволство в социалните мрежи, като много знаменитости се обявиха в защита на амазонската джунгла.

“Най-голямата дъждовна гора в света е важно парче от решението на глобалните проблеми с климата. Без Амазония не можем да спрем затоплянето на Земята”, написа Ди Каприо в “Инстаграм”. “Алианс за планетата” беше основана през юли от Леонардо ди Каприо. Целта на организацията е да се справи с климатичните промени с помощта на независими организации и учени.

Comments

comments