Краден камион се вряза в 9 коли в Германия и рани 9 души (снимки)

7379713

Откраднат камион се вряза в чакащи на светофар автомобили в центъра на германския град Лимбург, оставяйки множество ранени хора, съобщи полицията и добави, че водачът е задържан.

Засега от полицията се въздържат да коментират мотивите на извършителя на инцидента. “В момента нямаме достатъчно информация за това какво се крие зад него”, казаха от полицията.

Белият съчленен камион се блъснал в девет автомобила, които чакали на светофар срещу сградата на съда в Лимбург в провинция Хесен и ги смаза.

Според информация от полицията леко ранени са девет души, включително водачът на откраднатото превозно средство.

Истинският шофьор на камиона, чието име не се споменава, беше цитиран от всекидневник „Франкфуртер нойе пресе“ (FNP) да казва, че извършителят го „извлякъл“ от кабината на камиона му. Той каза, че извършителят бил около 30-годишен мъж с къса тъмна коса и брада.

„Попитах го: “Какво искаш от мен?“, каза той пред FNP. “Той не каза и дума”.

Минувачи били казали след инцидента, водачът е казвал Аллах “няколко пъти” и е говорил арабски, съобщава FNP.

След инцидента похитителят на камиона бил намерен да седи до дърво. От носа му течала кръв, ръцете му били окървавени. На въпрос как се казва, той отговорил Мохамед.

Властите призоваха използващите социалните медии да не се надпреварват в заключения за мотива на случилото се. „Не изключваме нищо“, каза говорител на полицията пред агенция ДПА. „Но ви призоваваме: не взимайте участие в спекулации“. /БГНЕС

7379714

 

 

Comments

comments