Компания, свързана с Васил Божков вече спонсорира и футболното първенство

Снимка: Дневник

Снимка: Дневник

Българското футболно първенство, което досега носеше името Първа професионална лига, вече ще се казва efbet Лига. Това стана ясно след пресконференция преди началото на новия сезон и обявяване на партньорството с букмейкърската компания.

Шампионатът започва в петък. Не се разкриват параметри по договора между „Футбол про медия“ и хазартната компания, освен срока на партньорството, което е за две години.

„Футбол про медия“ се възползва от клауза в договора си с футболния съюз. Ние не правим никакви проблеми какви компании са спонсори по стадионите. До момента ни липсваше голям спонсор, като това вече е факт“, каза ръководителят на фирмата собственик на телевизионните права „Футбол про медия“ Атанас Караиванов.

Новият спонсор на първенството обяви, че ще се стреми да „подобри общата визуална идентичност на първенството и като цяло на футбола в България“. Желанието е да се привлече и по-младата аудитория, която обича футбола.

Шампионатът години наред беше известен като „А“ група, но след промяната на формата през 2016 г. беше прекръстен на Първа лига. До момента българското първенство нямаше генерален спонсор.

„Ефбет“ е най-големият онлайн букмейкър в България и е свързван с бизнесмена Васил Божков. Компанията се ръководи от Цветомир Найденов, който е син на дясната ръка на Божков от създаването на „Еврофутбол“ Стефан Найденов.

Българското първенство е шампионатът с най-много спонсори от хазартния сектор в Европа, показа проучване в началото на годината. Логото на компанията „Ефбет“ е на екипите на част от елитните клубове: „Лудогорец“, „Витоша“ и „Локомотив“ (Пловдив). Доскоро и на „Левски“, но преди няколко дни сините смениха „Ефбет“ с „Националната лотария“.

„Това не е прецедент в Европа. Има го в Румъния и Чехия, както и в много други страни. Няма нищо скрито-покрито. Нашите средства ще бъдат разпределени и ще помагат за развитието на клубовете. Целта е да направим по-добър продукт, заедно с партньорите от „Нова телевизия“, каза маркетинговият директор на „Ефбет“ Емил Кънев.

Според него няма конфликт на интереси заради това, че „Ефбет“ спонсорира част от клубовете и е свързвана с Васил Божков. „За нас е хубаво, че ние повлякохме крак и дръпнахме другите компании да спонсорират българските клубове, както се случи с „Левски“.

Източник: Дневник

 

 

 

Comments

comments

About Велислава Апостолова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

865c0c0b4ab0e063e5caa3387c1a8741988f0d84670b0a466ae8f0be529874ab

Правителството прие Национална програма за развитие на физическото възпитание и спорта 2018 — 2020 г.

Министерският съвет прие Национална програма за развитие на физическото възпитание и спорта 2018 – 2020 ...