/ВИДЕО/Жители на Благоевград излязоха на протест против високите цени и ниския стандарт на живот

Десетки жители на Благоевград излязоха на протест тази вечер. Както бе обявено по-рано, те се събраха през сградата на община Благоевград в 18.00 часа, за да демонстрират своето недоволство от високите цени на тока и водата, от ниското качество на живот.

Хората са решени да се борят срещу несправедливостите, с които ежедневно се сблъскват в града и страната, не са съгласни с високите цени на комуналните услуги и в същото време с ниски заплати и постоянно понижаване на жизнения стандарт. Всички, които излязоха тази вечер са решени да се борят, докато нещо не се промени.

„Стига гавра с българския народ!!! Стига подигравки с хората!!! Време е да си върнем БЪЛГАРИЯ!!!“ е един от лозунгите на протестиращите граждани на Благоевград.

За съжаление, за пореден път нито един представител на управляващите в града не се появи, за да чуе хората и да дискутира с тях проблемите и исканията им. Безразличието на политиците, вероятно ще амбицира хората още повече, защото липсата на диалог и разбиране е сигурен път към повишаване на напрежението.

След кратка реч от организаторите, започна пешеходно шествие, което завърши пред Съдебната палата, а присъстващите обсъждаха възможност да излязат на улицата и в понеделник, както и да продължават, докато някой все пак ги чуе.

Протестът бе охраняван от униформени.

Comments

comments