/ВИДЕО/ „Inside of AUBG“ представя: Молдовката Николета, която си заслужи най-голямото отличие в Американския университет – президентския медал

В поредния епизод от съвместната рубрика на Blagoevgrad-news и Американския университет в България – „Inside of AUBG“, ви представяме една изключителна студентка – Николета Палади от Молдова.

Николета завършва своето обучение в АУБ, съвсем скоро предстои и дипломирането й. Едва на 22, на Николета е присъдено най-голямото отличие в университета – президентския медал. Отличието е за нейния лидерски потенциал, за ангажираността й с общественополезен труд, за активното й участие в извънучебните дейности на университета, които са неизменна част от образователния модел „liberal arts”, и, разбира се, за изключителните ѝ академични постижения.

По време на обучението си в АУБ, Николета има широка гама от интереси и дейности в различни области, но най-впечатляващ е силният й ангажимент към социалната отговорност. Тя открива „красотата да вдъхновяваш другите да станат лидери”, докато работи в уъркшопи и лагери с цел предоставяне на възможности на млади жени в неравностойно положение. Николета изгражда онлайн платформа в подкрепа на млади жени, обучава момичетата как да отворят клубове в своите училища и е един от създателите на програма за менторство по английски език, насочена към молдовската младеж.

Най-голямото й постижение е, че става двигател за създаването на молдовско-американска фондация, която подпомага молдовските деца, лишени от родителска грижа. Николета планира да завърши магистърска степен и да работи с фондация за деца след дипломирането си.

За предизвикателството да завършиш АУБ, за целите и мечтите, за трудностите по пътя към постигането им и за желанието на едно момиче да стане доброволец в държави със социални проблеми, да работи по теми като човешките права и равенството между половете, да помага на деца, лишени от родителски грижи, разказва Николета Палади.

Comments

comments