Григор Димитров не успя да пречупи Джокович на 1/2-финала в Париж

grig

Григор Димитров не успя да се класира за първия си финал в турнира от сериите “Мастърс” в Париж, след като отстъпи със 6:7 (5), 4:6 за 1 час и 38 минути пред световния Новак Джокович, съобщи egabg.com.

Най-добрият български тенисист имаше шансове срещу световния №1, но не успя да се възползва. Той имаше аванс от 5:4 в тайбрека на първия сет, но в крайна сметка го загуби. Във втория сет пък Димитров допусна съперникът му да направи пробив, който обаче бе решаващ и Джокович спечели сета, а с това и мача.

В крайна сметка Григор остави много добри впечатления от участието си в Париж, където записа победи над Давид Гофен, Доминик Тийм и Кристиан Гарин, а и се представи достойно срещу Джокович. С успешното си завършване на годината, Димитров се завръща от понеделник в Топ 20 на световната ранглиста, като ще завърши 2019 г. точно под №20. С това той ще сложи един достоен край на годината, която бе белязана от много колебливо, на моменти разочароващо представяне. Димитров все пак запомни 2019-а и с един по-престижен 1/2-финал от Париж – на US Open.

На финала утре Джокович ще срещне младия канадец Денис Шаповалов, който се класира напред без игра. Съперникът му в полуфиналния мач – Рафаел Надал, получи контузия на загрявката преди двубоя и се отказа.

Снимка:ЕПА/БГНЕС

Comments

comments