ФБР назова най-масовия сериен убиец в историята на САЩ

ac87110a2b0d018fa4c61cbddfa98d57

ФБР потвърди, че хвърлен в затвора убиец, който си е признал за 93 убийства в продължение на над четири десетилетия, е най-масовиятсериен убиец в историята на САЩ, предаде Би Би Си.

Полицията е свързала досега Самюъл Литъл (79 г.) с 50 случая, датиращи от 1970 до 2005 г.

Той излежава доживотна присъда от 2012 г. за убийството на три жени.

Литъл е вземал на мушка уязвими хора, предимно чернокожи жени, много от които са били проститутки или зависими от наркотици.

Бившият състезател по бокс ги е нокаутирал, след което ги удушавал. Но невинаги е оставял следи, че жертвата е брутално убита.

В резултат някои от тези случаи никога не са били разследвани от ФБР, а много от тях били приписвани на инцидент или свръхдоза. Някои от телата все още не са открит, съобщи бюрото.

В свое становище ФБР посочва, че анализаторите смятат, че „всичките признания на Литъл отговарят на истината“.

Публикувана е допълнителна информация за случаи в Кентъки, Флорида, Луизиана, Невада и Арканзас с надеждата да бъдат идентифицирани непотвърдени жертви.

Все още не е ясно дали Литъл ще получи още обвинения за скорошните си признания.

Той е арестуван през 2012 г. по обвинения за наркотици в Кентъки и изпратен в Калифорния за ДНК-тестове. Дотогава той вече имал дълго досие, включващо въоръжен грабеж и изнасилване в различни щати.

Тестовете го свързали с три неразрешени убийства от 1987 и 1989 г. в окръг Лос Анджелис. Той пледира невинен в съда, но бе осъден на три доживотни присъди без възможност за помилване.

 

Comments

comments