Facebook с центрове за дигитално обучение в Европа

facbook


Facebook открива три центъра за дигитално обучение в Европа. Целта е в тях да се провеждат обучения за придобиване на дигитални умения. Компанията се ангажира да обучи 1 млн. души през следващите две години като част от опита си да покаже своя принос към ЕС, съобщава Reuters.

Центровете ще бъдат в Испания, Полша и Италия. Компанията на Марк Зукърбърг планира обучението да е двегодишно. Особено внимание ще получат възрастните хора, младежите и бежанците. В програмата ще има курсове за изучаване на медиите и за безопасно използване на интернет.

Facebook освен това ще отдели около 12,2 млн. долара за работата на филиала й във Франция, който се занимава с разработването на изкуствен интелект. Сандбърг подчерта, че компанията се стреми да инвестира средства в развитието и на технологиите, и на човешкия потенциал.

През последните месеци в ЕС се чуха предложения за допълнително данъчно облагане на големите технологични компании от САЩ, включително и на Facebook. По оценки на Европейската комисия лидерите на цифровия пазар използват недостатъците на европейското законодателство, за да плащат значително по-малко данъци в ЕС, припомня ТАСС.

Comments

comments