Eмил Радев: Андрей Новаков ще е българският представител в Транспортната комисия на новия Европейски парламент

768x432

Андрей Новаков ще е българският представител в Транспортната комисия на новия Европейски парламент. Това съобщи в предаването „Неделя 150″ по „Хоризонт“ неговият колега Емил Радев.

Той  припомни, че „пакетът „Мобилност“ ще започне да се гледа най-вероятно от самото начало на стартирането на новия ЕП и това е непосредствена опасност за интересите на българските транспортни дружества и българския транспортен бизнес. Видяхме какво се случи в предходния мандат – горе-долу две години се борихме по пакета, загубихме позиция в последните дни, за съжаление, с неявяването на няколко български евродепутати„.

За да има силна позиция в България в ЕП, е нужно пълно обединение на усилията на всички 17 представители на страната ни, каза още Радев. Заради новия състав на Европарламента ще са необходими много по-големи дипломатически усилия, за да бъдат защитени целите на страната ни, допълни той.

Източник: БНР

Comments

comments

About Наталия Петрова

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

66822477_434772550445195_6003641488351690752_n

(НА ЖИВО) Ангел Джамбазки за избора на Урсула фон дер Лайен

Comments comments