/ВИДЕО/ Часове преди срещата за „Скаптопара“, кметът Камбитов: Искаме да изградим цялостен проект на мястото на разкопките!

Кръгла маса на тема „Социализиране и развитие като атрактивна туристическа дестинация на обект 2, находящ се на трасе на АМ Струма, ЛОТ 3.1 в землището на с. Зелен дол и с. Покровник“ ще се проведе в Регионалния исторически музей в Благоевград днес и утре. Целта на срещата е да се обсъди бъдещето на археологическите разкопки, законовите рамки, свързани с опазването им, както защитата им от иманярски набези.

Сред участниците в кръглата маса са министърът на културата Боил Банов,  доц. д-р Здравко Димитров, ръководител на проучванията на обекта и представител на НАИМ към БАН, представители на Агенция „Пътна инфраструктура“, представители на Инициативния комитет, кметът Атанас Кмбитов, представители на Фондация Свята България, представители на РИМ-Благоевград и други заинтересовани лица.

По този повод, часове преди срещата, кметът на община Благоевград обощи какви са ангажиментите на представляваната от него институция, както и вижданията на общината за бъдещето на разкопките. Вижте повече във видеото.

Comments

comments