БСП обсъжда изборните резултати на неделен Пленум

nova.bg
nova.bg

Очаква се на форума да бъде поставен и въпросът за оставката на Корнелия Нинова

Националният съвет на БСП се събира на Пленум, за да обсъди резултатите от местните избори. Очаква се да бъде поставен и въпросът дали лидерът Корнелия Нинова трябва да остане начело на партията.

Преди дни група социалисти разпространиха алтернативен критичен анализ, в който ясно се заявява, че Нинова трябва да подаде оставка. От пресцентъра на „Позитано“ 20 уточниха, че членове на левицата са сигнализирали в централата, че нито са полагали подписа си под такъв текст, нито са дали устно съгласие името им да присъства. Разбрали от медиите за писмото и за присъствието им в списъка с имена.

За оставката на лидера на левицата, на цялото Изпълнително бюро и на Националния предизборен щаб се настоява в писмо, в което се прави алтернативен анализ на изборните резултати. Негов автор е Чавдар Георгиев – член на Националния съвет. Причината: провал на местния вот, след който БСП отсъствала от управлението на общините в половин България.

„Големият въпрос, който стои пред нас, е защо за трета поредна година и при три поредни избора българите не припознават БСП като по-добрата алтернатива. И това се случва, въпреки че ГЕРБ ерозира”, коментира Сергей Станишев.

Други членове на партията казаха, че е необходима промяна в ръководството на столетницата, ако иска тя да се представи по-добре на следващия парламентарен вот.

Източник: nova.bg

Comments

comments