Bluetooth технологията – началото на handsfree аксесоари за GSM

С развитието на новите технологии изобщо, до пазара се появиха не само отлични мобилни апарати, но и страхотни аксесоари за тях

Самото раждане на Bluetooth  технологията (блутут на български), даде тласък за развитието на нов вид GSM аксесоари, които днес представляват неизменен спътник за потребителите, които се нуждаят от тяхното приложение.

Bluetooth handsfree  e идеален аксесоар за GSM и други мобилни устройства; може би най-разпознаваем от всички блутут устройства. Той се появи, за да се погрижи за конкретна ситуация, или по-скоро, за да послужи при различни ежедневни ситуации, в които ние не искаме или не можем да използваме ръцете си докато говорим по телефона.

Такива ситуации често се случват докато шофираме, или поправяме нещо за което се изискват инструкции. Може просто да искаме да лежим в леглото и да си почиваме, и да не желаем да държим телефона. В офиса, на разходка и още много други ситуации, в които е много по-удобно просто да не държим телефона с ръце. Разбира се, за да можете да го използвате, трябва да разполагате с GSM, който съдържа в себе си блутут приложение.

Handsfree  GSM аксесоарът има своя специфичен дизайн, който е удобен и отговаря на съвременните технологични стандарти за качество.Обикновено хендсфрий устройство за GSMразполага с:

  • Обхват
  • Мултипойнт
  • Standby и време за говорене
  • Стерео звук
  • Кабел за зареждане

Bluetooth  или блутут, казано на български, се развива като стандартна безжична технология, която има за цел да предава информация на къси разстояния от фиксирани и мобилни приложения. В самата си идея, технологията е трябвало да бъде разработена така, че да осигури свързване между компютри и мобилни апарати. Дори самото и име, което се превежда като ‘син зъб’ има исторически корени, в чест на датски крал, който обединил много племена, за да ги направи едно.

 

Източник: Магазин за електроуреди Vladivest

Comments

comments