Бащата на бивш футболист на „Пирин“ се удави в язовир край Кюстендил

LINEIKA

51-годишният Венцислав Младенов, воден спасител от Кюстендил, се е удавил в язовир „Дренов дол“ в неделя.

Мъжът е баща на футболиста Дани Младенов, бивш играч на „Пирин” /Бл/ и настоящ на „Етър”. Сигналът е подаден на телефон 112.  Венцислав е бил на „Дренов дол” със свои познати. Той е плувал във вътрешността и е изчезнал от погледите  на групата. Трупът му е изваден от екип водолази на ГДПБЗН. Предстои на тялото да се направи аутопсия. Възможно е да е получил схващане, тъй като с влизане на дълбокото водите стават ледено студени, или от високите температури да му е прилошало.

Язовир „Дренов дол” се използва изключително за риболов,  въпреки това инцидентите там не са рядкост. Особена атракция за хвърлящите въдица е зимата, когато там се образува дебел лед. Най-запалените копаят дупки и така ловят риба. Дебелината на леда обаче не трябва да е под 15 см, за да не се създава опасност от пропадане.

Периодично язовирът се зарибява от местното Ловно-рибарско дружество. През юни 2019 година във водите на „Дренов дол” бе открито тялото на 39-годишен кюстендилец.

Сега  по случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Това е втори инцидент с  удавил се кюстендилец през последните няколко дни.  Във водоем, използван за напояване, с дълбочина от 2 метра, се удави преди дни Любомир Велинов.

Източник: Струма.БГ

Comments

comments