Арестуваха колумбиец на летището в Барселона, опитал да пренесе кокаин под перуката си

Би Ти Ви
Би Ти Ви

Пакет с малко над половин кг. от наркотика е бил залепен на главата на мъжа

Задържаха колумбийски гражданин на летището в Барселона – опитал се да внесе нелегално кокаин… под перуката си, пише „Гардиън“. Граничните служители забелязали, че след като самолетът от Богота се приземил, въпросният мъж се откроявал от останалите пътници. На първо място изглеждал нервен, а това, което привлякло вниманието им, бил размерът на перуката му.

Граничарите веднага реагирали и помолили мъжа да свали изкуствената коса. Те открили пакет с половин килограм кокаин, залепен за главата му. Последвал е незабавен арест. Испания се счита за една от входните точки на колумбийски кокаин в Европа. Затова и на територията на страната са залавяни тонове от наркотика. Освен това има множество случаи на хора, т.нар. „мулета”, които пренасят малки количества.

Има и предишни случаи с трафик на наркотици под перука. Преди 4 години жена беше арестувана в Мадрид с близо килограм кокаин. В друг случай пък бяха намерени 1,7 кг в гръдните импланти на жена. Според проучвания на ЕС, Испания заема 6-тото място в Европа по употреба на кокаин. На първо място е Великобритания, следвана от Холандия, Дания, Франция и Ирландия.

Източник: Би Ти Ви

 

 

Comments

comments