Amazon ще доставя стоките на своите клиенти с дронове и парашути

amazon-dron-top

Миналата година онлайн търговецът Amazon показа във Великобритания първата доставка чрез безпилотен летателен апарат (дрон). Сега американската компания получи патент за носещ механизъм, който се превръща в парашут и предполага един по-различен начин за доставки чрез услугата Amazon Prime Air.
Патентът описва технология, при която дронът на Amazon освобождава механизма, носещ стоката, а той от своя страна се превръща в парашут и се приземява на мястото за кацане при клиента. Предвидени са множество механизми и парашути, които ще се използват за различни по големина доставки, съобщи GeekWire.
При всички предишни идеи на Amazon дронът обикновено се приземява и пуска товара на земята. Новата технология е доста по-различна, но понастоящем тя все още не е нищо повече от един патент. Очевидно обаче Amazon е силно ангажиран към доставките с дронове и изследва различни технологични възможности.
За да реализира иновативните си идеи, Amazon трябва да премине много процедури за изпитване и да задоволи изискванията на различни авиационни и регулаторни органи, преди пакетите да започнат да падат в градините на хората.

Comments

comments