8 дупничани са задържани след полицейска операция срещу разпространение и употреба на наркотици

белезници

8 дупничани са задържани в полицейския арест на РУ Дупница в края на миналата седмица по време на проведена специализирана операция за противодействие на престъпленията, свързани с наркотици.

От 22-годишния Г.Х. са иззети 3 опаковки канабис, от 19-годишния М.Г. – 1 опаковка канабис, от 19-годишния В.А. – 1 опакова, от 26-годишния Б.Б. – 1 опаковка хероин. Задържани са и четирима мъже, съпричастни към разпространението на дребно на наркотични вещества. Те са на възраст между 18 и 30 години. Видът на наркотичните вещества е определен чрез полеви наркотест. Общо иззетото количество канабис е 13 грама, а хероинът е 1.38 грама.

Операцията е проведена от служители на РУ Дупница, служители от ОДМВР – Кюстендил, и криминалисти от столицата. Задържаните са известни с множество противозаконни прояви, трима от тях са осъждани за престъпления, свързани с наркотици. Специализираната операция е проведена под прякото наблюдение на Районна прокуратура Дупница, започнати са 4 досъдебни производства. Изяснява се съпричастност на задържаните към престъпления, извършени на територията на съседни областни дирекции на МВР.

Comments

comments