Левски атакува “Тича” без лидерите си

levski


Нулевото равенство у дома срещу Берое разочарова феновете на Левски, които се надяваха след четирите гола във вратата на Септември (София) отборът да продължи по възходяща линия и да покаже, че е способен да догони лидерите Лудогорец и ЦСКА-София. Днес на “сините” им предстои нов тежък мач. Тимът на Делио Роси гостува на Черно море, но италианецът ще бъде лишен от услугите на трима от най-важните си футболисти – Божидар Митрев, Холмар Ейолфсон и Габриел Обертан. Домакините пък ще търсят първа пролетна победа под ръководството на Илиан Илиев и доближаване до заветното шесто място.

На “Тича” обикновено не се получават резултатни срещи, а и стилът на двата отбора е подчертано дефанзивен. Ситуацията в класирането обаче ще принуди съперниците да търсят единствено трите точки. През есента Левски спечели с 1:0 в София с гол на Давид Яблонски. “Моряците” пък нямат победа на своя стадион от юли миналата година, когато надвиха Дунав с 1:0. Последваха 3 равенства и 6 загуби.

Илиан Илиев няма да може да разчита на младия защитник Мартин Костадинов, който се контузи срещу Етър. Неговото място като ляв бек ще заеме новото попълнение Уго Кононго. Вдясно ще е Атанас Зехиров, а централна двойка бранители ще са Даниел Димов и Илиас Хасани. Ветеранът Георги Илиев и Александър Цветков ще действат в средата на терена, пред тях ще е Мариян Огнянов, а Дани Кики и Меди Фенуш ще помагат с пробиви по крилата на тарана Радослав Василев.
Контузията на Митрев означава, че под рамката за Левски ще застане Николай Кръстев. Повторен дебют със синята фланелка ще направи Аймен Белаид. Тунизиецът ще замести наказания Холмар Ейолфсон. Този път в групата попадна и взетия под наем от Рен Афонсо Фигейредо, но той ще е резерва за сметка на Иван Горанов. Роамн Прохазка и Паулиньо ще са външните халфове на гостите, а Кали Тиам и Филипе Нашименто ще са в центъра. Очаква се в нападение да стартират Станислав Костов и Антонио Вутов, а през второто полувреме може да се появи и Ривалдиньо.

Левски е в серия от 9 мача без загуба в първенството и отстъпи само в един от последните си 11 шампионатни мача с варненци – 0:1 през април миналата година.

Comments

comments