6 полезни опции за автомобила, които работят в плюс през зимата

zimni-gumi

Здрач, сняг и студ са не само неудобни за шофиране, но и опасни. В такива ситуации трябва да виждате всичко сами и да сте видими за другите.

Има много начини да направите колата по-удобна с най-различни възможности за отопление. Това е подобри видимостта и сигурността.

Много производители на автомобили, пускат модели на нашия пазар, съобразно условията на даден регион. Най-често това включва окачване и увеличен капацитет на акумулатори, а някои добавят най-популярния вариант: отопляеми предни седалки.

Отопляемите седалки – принципът на действие на това устройство е съвсем прост и ефективен: в седалката има нагревателни плочи. Най-простите системи имат само един режим, а в премиум автомобилите изборът е до пет опции, които се контролират с бутони, разположени на самата седалка или в началото на централното табло.

Загряване на волана – тази опция се превърна в „чип“ на много компании, които произвеждат автомобили със среден и бизнес клас. За бюджетни автомобили има същите алтернативи като в случая на места: отоплителна плитка, захранвани от запалката и вградени набори, които може да настроите от волана на луксозния автомобил.

Отопляемо предно стъкло – благодарение на едва видимата решетка на нагревателя, предното стъкло бързо се нагрява по цялата площ и прави много по-лесно почистването на стъклото от лед и сняг. Освен това при шофиране в условия на висока влажност, опцията избягва замъгляването на предното стъкло. По-достъпен вариант, който е подходящ за региони с мек климат е и отоплението в зоната за паркиране на чистачките на предното стъкло.

Помнете, че всички ел. истории в автомобила се нуждаят от мощен акумулатор: https://autoprofi.bg/akumulator-varta-blue-dynamic-52ah-prod1254.html.

Отопляемите странични огледала – те са полезно нещо по време на снеговалеж. Но този начин автомобилите от висок клас и премиум автомобил се радват на удобството, дори най-лоши атмосферни условия.

Отопляемите дюзи за миене на предното стъкло – те помагат за поддържане на чистите стъкла при всички атмосферни условия. Дори и при използването на не замразяваща течност при тежки студове може да се образува лед върху дюзите, да не говорим за ситуацията, когато неочаквано се излива вода. На дюзата има два контакта, които загряват пръстена около тях. Понякога отоплението се включва само с активирането на подобна функция. Към същата категория оборудване може да се припише и отопляемо устройство за миене на предните фарове.

Показване нивото на течността за миене е много полезно по време на размразяването и за шофиране в градове, където улиците се обработват с реагенти. Наличието на течност позволява да поддържате видимостта. Тогава, чрез сигналът приключил, ще ви позволи да се грижите предварително за закупуването на устойчив на студ препарат. Подобно на сигнализация за намаляване на маслото: https://autoprofi.bg/total-quartz-5000-20w-50-4l-prod1578.html.

Някои от изброените удобства могат да се монтират отделно, дори автомобилът ви да не е най-нов модел или С клас. Във всеки случай помислете не само за вашия комфорт, но и безопасността си на пътя.

Comments

comments