4 признака, че имате теч в дома си, идващ отвън

Държането на влага далеч от дома е изключително важно, както за самото жилище, така и за вашето здравословно състояние. Ако се чудите дали нямате влага или течове, идващи отвън, то ето няколко признака, по които можете да ги разпознаете.

1. Покривни керемиди

Мухъл и/или разпад. Вашите покривни керемиди са обезцветени или затъмнени? Мухълът или гниенето може да не означават, че има изтичане на вода, но въпреки това, с течение на времето, те могат да през керемидите и така повече влага ще влезе през пукнатини, което създава нездравословна среда за живеещите вътре.

Напукани и/или липсващи керемиди. Ако се случи да се разхождате извън дома си и да виждате чакъл на земята, или да погледнете нагоре от отдалеч и да забележите пукнатини в някои от керемидите, има голяма вероятност да се стигне до изтичане на вода или е възможно вече да имате теч.

2. Разрушаване на циментовия покрив

Това може да се дължи на лошия състав или на неизбежното въздействие на времето, за това следете за лющене или разпадане в частите на покрива, които могат да съдържат цимент. Това може да означава, че бетонът вече не е напълно способен да поддържа водата да навлиза във вътрешността, което води до теч.

3. Повреда на обекти на покрива или поява на отвори

Тръбите, вентилационните отвори и другите съоръжения, които излизат от покрива, трябва да бъдат защитени чрез изолация. Увреждането им може да означава, че изолацията на покрива също може да не е в добро състояние и домът ви да бъде уязвим от влага.

4. Петна на определени стени

Погледнете долната страна на покрива си и вижте дали можете да забележите петна. Това включва зоните по стените извън дома ви, които са близо до покрива. Влагата може да е стигнала там чрез валежите или по някакъв друг начин – в крайна сметка, това означава, че в жилището ви може да има влага или навлизане на вода във вътрешността.

Открили сте признаци на изтичане на вода: Какво сега?

Инспектирането на покрива ви за тези признаци може да е опасна задача и да доведе до нараняване, ако не се спазват предпазни мерки. Наемането на професионален изпълнител за хидроизолации или специалист, който да ви помогне да погледнете и диагностицирате състоянието на покрива, е добра инвестиция, която ще ви спести много неприятности за в бъдеще.

Comments

comments