/ВИДЕО/ Благоевград празнува! Богата програма представиха благоевградските ученици: С песни, постановки и патриотичен дух, премина празничният концерт на площад „Македония!

С богата празнична програма, усмивки и весело настроение Благоевград отбеляза двоен празник – 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост и празника на града.

Началото на честванията бе поставено с полагане на венци и цветя пред паметника на „Св. Св. Кирил и Методий“ при НХГ. Непосредствено след това тръгна празнично шествие с два лъча. Първият – от паметника на светите братя, а вторият от сградата на Съдебна палата.

Шествията се събраха на площад „Македония“, където в 11:00 часа започна празничен обеден концерт на ученици от учебните заведения в Благоевград. Децата на града ни поднесоха историята на България по атрактивен начин и предизвикаха възхищение у всеки жител и гост на Благоевград, който присъстваше на събитието.

Официални гости на честванията бяха народният представител Даниела Савеклиева, областният управител на Благоевград Бисер Михайлов, кметът д-р Атанас Камбитов, зам.-кметовете Христина Шопова и Емилия Тунева, председателят на ОбС – Благоевград Радослав Тасков и други общественици.

Честванията продължават през целия ден, за втора поредна година възпитаници на II ОУ „Димитър Благоев“ ще се включат в кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ на Института за български език при БАН. Инициативата ще се проведе от 13:00 ч. до 15:00 часа на площад „Македония“.

Comments

comments