/ВИДЕО/ 150 безработни лица се срещнаха с работодатели на трудова борса в Благоевград

Над 150 безработни лица се срещнаха с 12 работодатели на организирана трудова борса от Бюрото по труда в Благоевград. 12-те фирми обявиха 154 работни места в сферата на производството, услугите и хотелиерството.

„Тук се осъществява прекият контакт между работодателя и безработното лице. Работодателят представя фирмата си и условията, които предлага. Работникът се представя със своите качества, възможности и опит, и се преценява дали той може да изпълнява предлаганата от работодателя позиция“, коментира директорът на Бюрото по труда в Благоевград Васил Василев.

По думите му, предлаганата средна работна заплата е изключително относителна величина и зависи най-вече от производителността на работника.

Обявените свободни позиции са приблизително равни на броя безработни лица, поканени от Бюрото по труда в Благоевград. Сред най-честите изисквания на работодателите към служителите, са придобито средно или средно специално образование, както и личностни качества, като отговорност и мотивираност.

Comments

comments

About Ваня Янева

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

code

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

x

Виж още

еу

Едва три на сто от българите са на мнение, че законността не е важна

За 94 на сто от българите е важно законите да се отнасят за всички – ...