ОбС – Благоевград прие Бюджет 2018 след двучасови дебати

Общински съвет – Благоевград прие Бюджет 2018 на Общината, който е в размер на 66 529 412 лв., в това число приходи за делегирани от държавата дейности в размер на 34 311 970 лв., и приходи за местни дейности в размер на 32 217 442 лв. Общият брой на гласувалите общински съветници бе 39, от които „За“ гласуваха 26, 11 „Против“ и 3 „Въздържал се“.

„Бюджетът е прозрачен и абсолютно постижим, най-големият бюджет на община Благоевград до сега. Бюджетът е леко напрегнат, тъй като си поставяме максимални цели“, коментира Камбитов и подробно коментира бюджетна рамка.

Общинската съветничка Албина Анева направи интересно предложение на днешната сесия на ОбС в Благоевград.Тя предложи парите за ФК „Пирин“ и пасарелката на бул.“ Александър Стамболийски“ да бъдат пренасочени за намаляване на таксата на детските градини в града.

„Предлагам 450 000 лв.,които са за ФК „Пирин“ и 300 000 лв.за изграждането на пасарелка да се пренасочат към детските градини“,предложи на общинските съветници адвокат Анева. След няколко прегласувания обаче предложението и не бе прието с 25 гласа „ против“,7 „за“ и 2-ма въздържали се.

 

Преди да се пристъпи към същинското гласуване на точката, която бе под № 3 в дневния ред се проведе дълъг дебат, в който местните парламентаристи, отправяха питания към кмета на общината д-р Атанас Камбитов. По време на провелия се дебат, общинските съветници направиха няколко предложения за изменения в Бюджет 2018, едно от които бе средствата, предназначени за финансирането на ОФК „Пирин“ да бъдат пренасочени към частта за таксите в детските градини и яслите и така пропорционално те да бъдат намалени. Предложението бе отхвърлено.

Comments

comments