Пълен текст на Истанбулската конвенция – прочети преди да говориш

96609472804749392

След като Министерският съвет прие проект за решение за предложение до Народното събрание за ратифициране на Конвенцията на Съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие, последваха много коментари по темата от страна и на политици, и на медии, и на граждани.  По този повод публикуваме пълния текст на т.нар. Истанбулска конвенция. Можете да се запознаете с него ТУК

Преди да коментираме е добре да се запознаем с документа, първо – той е озаглавен „За превенция и борба с насилието над жени и домашното насилие“ и в него – ако си направим труда да го прочетем открай докрай /а това е възможно/ – никъде, буквално в нито един пасаж, на нито един ред няма да срещнем понятия като „трети пол“, „еднополови бракове“, LGBT и т.под.

Няма да правим изводи, защото всеки трябва да направи за себе си. Ако не си прочел текста обаче, най-малкото е не сериозно да коментираш. Но у нас, това да плюем, по нещо, което даже не познаваме в детайли е ежедневие. Всеки разбира от всичко…и това е проблемът!

Comments

comments