Шампионът Локомотив отнесе и Пирин ГД

Хандбалният шампион на България Локомотив Варна постигна нова убедителна победа в родното първенство. В среща от петия кръг, „железничарите“ спечелиха за четвърти път в четири срещи от старта на сезона, надигравайки с 31:23 гола състава на Пирин, насред Гоце Делчев. Тимът на Никола Карастоянов вече имат 28 поредни победи в последните две първенства, докато неврокопчани записаха четвърта загуба в пет срещи и все още нямат победа в това първенство.

В „Неврокоп Арена“ гостите дръпнаха в резултата още през първото полувреме, което завърши при 14:9 за Локомотив. След почивката преднината стана още по-голяма, за да бъде фиксирана на 8 попадения при финалната сирена. Успехът е пети пореден за „железничарите“ над Пирин от 2016 година насам. Във всеки от последните четири срещи в съперничеството неврокопчани не са губили с по-малко от 8 гола разлика.

Локомотив остава начело в класирането със 100-процентов актив от 8 точки. С една по-малко е градският съперник Спартак (Варна), който надигра у дома Локомотив (Горна Оряховица) с 32:23 гола. Пирин е осми, но съвсем скоро може да се озове и на последното място, тъй като Фрегата има два мача по-малко и се нуждае от една победа, за да изскочи пред отбора от Гоце Делчев.pirin-gotse-delchev-handbal-640x360

Comments

comments