Хамас пое отговорността за кървавия атентат в центъра на Тел Авив

Въоръженото крило на ислямистката групировка „Хамас” е отговорна за стрелбата в центъра на Тел Авив. Двамата нападатели са членове на обявената за терористична структура „Бригадите Иззедин ал Касем”.
Жертвите са двама мъже на 58 и на 42 години и две жени на 39 и 32. Беше оповестено, че по-младата жена е от руски произход. В ресторанта е имало и деца, но за щастие те не са пострадали.
Жертвите вероятно щяха да бъдат повече, но на кадрите от охранителната камера се вижда как автоматичният пистолет на единия от нападателите вероятно засича и той видимо ядосан го удря в земята.
Терористите са братовчеди на по 21 години от село близо до Хеброн на окупирания от Израел Западен бряг на река Йордан. И двамата са арестувани. Единият от тях е ранен от гардовете на заведението без опасност за живота.
Израелски информационни агенции припомнят, че техен чичо е в затвора със 7 доживотни присъди за участието си в терористично нападение през 2002 година. Друг техен родственик е бил освободен през 2011 година по сделката за размяната на палестински затворници срещу пленения израелски войник Гилад Шалит. Домовете на двамата терористи ще бъдат разрушени.

Comments

comments