Студенти от ЮЗУ „Неофит Рилски“ с четири награди от международен фестивал

7

Студенти от специалност „Съвременна хореография“, под ръководството на проф. д. изк. Анелия Янева, представиха отлично Югозападния университет „Неофит Рилски“ на Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите – 2017“, който се проведе в Созопол.
Младите таланти получиха специалната награда от организаторите за отлично цялостно представяне. Второкурсничката Анна Алачева бе отличена със специална награда от института „Конфуций“ за високи артистични постижения в танцовото изкуство. Първа награда в категория „Народни танци“ спечелиха Елеонора Лазарова и Митко Александров.
За първи път организаторите на ММФИ „Музите“ връчиха специална награда на институция за партньорство. Отличието получи Югозападният университет „Неофит Рилски“, като признание за подкрепата, която университетът дава на младите таланти.
Получените награди са признание за интереса към специалност „Съвременна хореография“ и към обучението в Югозападния университет „Неофит Рилски“.
Участието на талантливите студенти в „Музите“ премина с представянето на танцов спектакъл „Съвременна хореография и Кармен“. Студентите от Югозападния университет бяха единствените, сред 2000 участници, които танцуваха под звуците на химна на „Музите“ при откриването на фестивала. В спектакъла участваха и студенти от специалностите „Актьорско майсторство“, „Актьор за кино и телевизия“ и „Българска народна хореография“. Студентите представиха уменията си в няколко направления – модерни танци, съвременни танци, народни танци, хип-хоп изпълнения и танго. Те се включиха и в семинар по класически танц, воден от проф. д. изк. Анелия Янева. Участието им се реализира по проект на НИР, с финансовата подкрепа на ЮЗУ „Неофит Рилски“.
*Откъси от церемонията по награждаването ще бъдат излъчени на 12 юли 2017 г. от 09:15 ч. в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ.

Comments

comments