Спартакови игри и римски възстановки в Санданското село Склаве

P1100667

на 24 юни, 19 ч. в село Склаве, ще запознаят туристите и местните жители с древната Антична епоха и провеждалите се тогава събития.
В демонстрациите ще участват около 30 възстановчика от групата Legio I Italica и специални гости гладиатори от Gruppo Storico Romano, Рим, Италия.
Старото име на село Склаве е Славе от латинската дума „Slave”, което означава „роб”. Селото е известно с тракиеца Спартак, като негово рождено място и с пазара си на роби, на които е продаден самият Спартак за гладиатор. Чрез събитието ще се подпомогне осъществяването на възстановка на римски пазар на роби, възстановка на гладиаторска тренировка, възстановка на Римски пазар предлагащ тракийски и римски кулинарии, различни стоки и различни фолклорни прояви като по този начин ще се утвърди древния панаир в село Склаве като привлекателно и запомнящо се място с история, легенди и обичай.
Провеждането на Спартакови игри в село Склаве, община Сандански е резултат от политиката на общината и заложените цели в нея, устремена към устойчиво развитие и осигуряване на висококачествени условия за живот на своите жители и гости. Един от начините за подобряване качеството на живот на населението и качеството на предлаганите услуги на гостите на общината е чрез популяризиране на туристическите продукти и атракции предлагащи се на територията ни и в следствие на голямата посещаемост на общината от туристи, увеличаване на икономиката, което води до подобряването на социално икономическата среда.

Comments

comments