/СНИМКИ Пепеляшка, Бел, Пинокио, малката русалка Ариел и Червената шапчица „оживяха“ под ръчичките на второкласници от II ОУ „Д. Благоев“

S2501166.JPG

На 13 април от 10.00ч. в Читалнята на Детския отдел на Регионална библиотека „Д. Талев“ Благоевград се организира Детско утро под надслов „ В света на приказките“ по повод 13-ия маратон на четенето и с цел насърчаване детското четене.

Участници в тържеството бяха Детския отдел на Регионална библиотека „Д. Талев“ Благоевград и ученици от II клас на II ОУ „Д. Благоев“ – Благоевград с ръководители г-жа Дафинка Монева и г-н Георги Лунждов.

Библиотекар от отдела разказа на децата за Световния ден на детската книга – 2 април и за Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

Второкластиците прочетоха любими откъси от приказки, книги за животни и динозаври, разглеждаха панорамни книжки и албуми.

Учениците гледаха филми по популярни детски произведения – „Лукчо“ от Джани Родари, „Златната рибка“ от А. С. Пушкин, откъси от „Том Сойер“ от Марк Твен, „Оле затвори очички“ от Х. Кр. Андерсен и баснята „Полският и градският мишок“ от Жан дьо Лафонтен.

Децата нарисуваха свои любими приказни герои – Пепеляшка, Бел, Пинокио, малката русалка Ариел, Червената шапчица и др. С детските рисунки ще бъде направена изложба в класната стая на учениците.

S2501121.JPG

S2501182.JPG

S2501184.JPG

S2501163.JPG

Comments

comments