/СНИМКИ/ Майки сигнализират: Детско отделение потъна в прах и мръсотия, паяжини висят от прозорците, топла вода няма!

1

Детското отделение в Благоевград потъна в мръсотия и мизерия, топла вода няма, паяжини висят от прозорците, а през дограмата влиза студ в стаите, за това сигнализираха възмутени майки в социалната мрежа Фейсбук и групата „Забелязано в Благоевград“.

„Това е най- мръсното отделение. Преди няколко години бяхме с моя внук там,едвам издържах.Детски отделение,а такава мръсотия!“, пише благоевградчанка, а друга допълва: „Ооо ,за там легенди се носят!!! Дори и със снимките не може да се почувства атмосферата….За жалост там си лекуваме децата“.

Потърсихме за коментар шефа на болницата д-р Огнян Митев, който научи за проблема от наш репортер. Ето какво коментира за медията  д-р Митев:

„Разбирам от вас за това. Ако става дума за първия етаж, трябва да ви кажа, че там ремонти се правят изключително често, за съжаление обаче положението е малко по-деликатно. По-голяма част от пациентите са от ромски произход, опитваме да стигаме до консенсус. След малко ще отида да направя проверка на място, това мога да кажа за сега“.

Коментарът му е спорен за нас, тъй като това не е от днес и няма как да не знае за състоянието на отделението. Още преди година, ние писахме поредица статии за това по сигнали на майки. Въз основа на тях, бе направена проверка, разпоредена след наш сигнал до Министерство на здравеопазването.

Министерство на здравеопазването разпореди проверка на Детско отделение и Гинекология в МБАЛ-Благоевград след сигнал на ИА Blagoevgrad News

Мизерия и мръсотия в Детско отделение в МБАЛ-Благоевград, в Гинекология липса на топла вода и отопление

Нови свиделства за скандално лошите условия в две отделения към МБАЛ-Благоевград

Малко е безотговорно да се оправдаваме, че не знаем, когато проблемът е от години, д-р Митев! Смятаме, че децата на Благоевград заслужават повече. А относно ромските майки, може да не спазват всички правила и хигиена, но със сигурност не са отговорни за паежините,  изпочупените плочки, мърсотията и обелените тавани и радиатори, които понякога и не работят, а и наличието на топла вода не  зависи от тях.

Ние продължаваме да следим случая, очаквайте подробности след проверката.

4 5 6 7

2 3

Comments

comments