/СНИМКА/ Шефът на КАТ Данаил Стоицов с три обвинения за подкуп, незаконно държан пистолет и престъпление по служба, с Бойко Шарков остават в ареста до 72 часа

DSC_0597

Към днешна дата са повдигнати обвинения на шефа на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов и собственика на пункт за регистрация на коли Бойко Шарков, това съобщиха говорителят на ОП-Благоевград Весела Стоилова и изпълняващият длъжността окръжен прокурор Николина Сачкова. на брифинг по-рано днес.

На този етап в качеството на обвиняем е привлечен шефа на КАТ – Благоевград Данаил Стоицов, повдигнато му е обвинение за три престъпления. Едното е по чл. 339, ал. 1 от НК за това, че без изискуемото надлежно разрешително е държал огнестрелно оръжие и боеприпаси.

Второто повдигнато обвинение на Стоицов е за престъпление по слуижба чл 282 от НК за това, че на 4 май 2018 година е превишил правата си е разпоредил осигуряване на полицейски конвой от село Дамяница до село Бело поле на тежкотоварна извънгабаритна техника в нарушение на наложена за това забрана и без да има издадено разрешение от Областно пътно управление – Благоевград. Целта е била да набави облага, която се изразява в незаплащане на пътни такси и от това са могли да настъпят немаловажни вредни последици.

Третото престъпление, за което Стоицов е привлечен в качеството на обвиняем, е за подкуп, затова, че в качеството си на длъжбностно лице, заемащо отговорно служебно положение, е поискал и е приел от различни лица пари в размер на 5300 лв и вещи.

Вторият обвиняем е Бойко Шарков – на него е повдигнато обвинение за подкуп, тъй като е участвал като помагач, улеснил е умишлено Стоицов да приеме подкупи от различни лица.

Задържани са за 72 часа, най-вероятната мярка, която прокуратурата ще поиска, е постоянна мярка „задържане под стража“.

Comments

comments