/СНИМКА/ ТИР и лека кола се удариха при Полигона,пробит резервоар разля гориво на пътя, колоната е километрична

6181829

ТИР и лек автомобил „Ситроен“ се удариха при разминаване на ГП Е-79 край Благоевград, получи се разлив на гориво, няма пострадали, но трафикът бе затруднен за близо час, предаде бгнес. Пътният инцидент стана между м. „Полигона“ и входа на Благоевград към 12 ч.

При разминаване товарният и лекият автомобил се блъскат, пробит бе резервоарът на ДАФ-а. Лекият автомобил е с щети по лявата странична част – счупена предна врата и спукана гума. На ТИР-а ДАФ с плевенска регистрация е огъната и джантата на втория мост на влекача.

„Карам си по пътя, аз не бързам, превозвам безалкохолни напитки за Атина, този с бялата кола се натресе в мен, резервоарът ми протече”, обясни водачът на товарния автомобил. Пътничката в лекия автомобил, който е със софийска регистрация, каза, че не е видяла какво става, но ги е ударил товарният автомобил. На място заради разлива на гориво от пробития резервоар, пристигна и пожарна. Трафикът и в двете посоки бе блокиран за 30-ина минути, след което трафикът в посока Благоевград бе пренасочен по стария път от Долно Церово до кв. „Струмско“.

Към 13 ч. бе възстановен и засега е нормален, след като товарният автомобил бе преместен от местопроизшествието до отбивката на „Полигона”.
*сн.БГНЕС

Comments

comments