/СНИМКА/ Над 11 000 ключодържатели с логото на BMW, VOLKSWAGEN, RENAULT, SKODA и FORD иззе митническа полиция на границата с Турция

1523604419

11 100 ключодържатели със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, задържаха митнически и гранични служители на ГКПП Капитан Андреево.

Фалшификатите са открити при проверка на товарен микробус с румънска регистрация, влизащ в страната от Турция на 27 март 2018 г. В микробуса пътували шофьорът, съпругата му и непълнолетното им дете, румънски граждани. Автомобилът е селектиран за проверка с рентгенова апаратура. При последвалата физическа проверка, митническите служители откриват сред личния багаж на пътуващите 11 100 ключодържатели с логото на 12 марки автомобили, сред които BMW, VOLKSWAGEN, RENAULT, SKODA, FORD.

В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения, стоките, нарушаващи права на интелектуалната собственост, са задържани. По случая са предприети действия за уведомяване на правопритежателите на съответните търговски марки.

Comments

comments