Сливен в траур заради убийството на Симона

Ден на траур в Сливен, заради убийството на 15-годишната Симона в едно от училищата в града.

Учебният ден в Професионалната гимназия по икономика днес е неучебен, но присъствен – 11 психолози ще работят с децата от училището, за да им помогнат да се справят с преживяното и да овладеят шока. От Регионалния инспекторат по образованието – Сливен коментираха, че ще работят и с родителите на децата, за да им покажат как да помогнат на децата си.

Не е ясно до кога в училището няма да има учебни часове. Възможни са два варианта – или да се продължи с нормални занятия от утре, или разговорите с психолозите да продължат до сряда.

Днес от прокуратурата трябва да поискат постоянна мярка задържане под стража на извършителя на тежкото престъпление.

Вчера той бе изписан от болницата и преместен в следствения арест на полицията. В момента е с мярка за неотклонение задържане под стража за 72 часа.

28-годишният мъж е обвинен в убийство по особено жесток начин и опит за убийство на още две лица. Това са приятелят на ученичката и психоложката на гимназията, която опита да защити момичето.

Психоложката от сливенската гимназия: Детето ми вярваше
Стефка Султанова се опита да защити Симона, но самата тя се оказа в болница
В училището имаше засилено полицейско присъствие тази сутрин. Органите на реда ще продължат да присъстват в училището в началните часове на следващите дни. Целта е да се успокоят децата.

Погребението на Симона е днес по обед.

Comments

comments