Скандалната д-р Симеонова от Спешното в Сандански за задушаващ се пациент: „Абе, в Приемен блок да си го оправят!“

csmp_sandanski

Лекарката в Спешно отделение – Сандански, от която пропищяха две общини, снощи за пореден път доказа, че мястото е далеч не е там.

За случилото се в Спешното в курортния град, ни сигнализира Десислава от град Кресна, на която се наложило да потърси помощ посред нощ.

„Баща ми беше зле, задушаваше се е и имаше болки в гърдите. Около 00:00 часа го отведохме в Спешното“ – разказва тя.

Положението на бащата на Десислава не било цветущо, поради което тя решава да не чака сутринта, а да предприеме спешни мерки. Не вика линейка, за да не чака, а води баща си в отделението сама. На работа е небезизвестната д-р Симеонова, от чието отношение преди време не бе пощадена и репортерката в Благоевград Нюз Ваня Янева.

„Не му измери кръвното, не му направи кардиограма. Пишеше буквално наизуст всякакви параметри и показатели. На въпроса на сестрата „Няма ли да направим кардиограма?“, отговорът бе „Абе, в Приемен блок да си го оправят!!“.

Отново като по сценарий мъжът и дъщеря му срещат разбираме и нормално отношение, направени са всички изследвания, а бащата на Десислава е настанен в болница. Отношението във вътрешно отделение е досущ като това в Спешното, приличат си като две капки вода. Младата жена е възмутена от въпроса към баща й, с който ги посреща сестрата, а именно „Ти сега ли намери да се разболееш?“.

„Нормално ли е?“ – пита Десислава. „Нормално ли е“ – питат десетките санданчани, които ни потърсиха за коментар след публикуването на предишната ни статия, в която описахме своеволията и неадекватното отношение на д-р Симеонова. „Нормално ли е?“ – питаме и ние. И понеже отговорът е категоричен – НЕ е нормално!, този път случилото се няма да остане без продължение.

Д-р Симеонова се държи по безумен начин с пациенти, ухапани от бездомни животни, с пациенти, които търсят помощ при задушаване, с пациенти, които припадат. А ако симптомите са по-сериозни? А ако пациентът е с влошено здравословно състояние? А ако от адекватната реакция на лекаря зависи живота му? Тогава, отново питаме ние, отново ли трябва „В приемен блок да си го оправят?!“

Comments

comments