Сигнал: Петрич осъмна „на сухо“, ВиК – Петрич спря водата 3 часа преди съобщения час!

вода


Десетки сигнали „валят“ на редакционната ни поща от сутринта, гневни петричани възроптаха срещу спирането на водоподаването в града 3 часа преди предварително обявения час.

Вчера ВиК-Петрич пусна прессъобщение, че днес няма да има вода от 09:00 ч. до 17:00 ч., поради планувано почистване на резервоарите и смяна на кран на помпена станция втори подем. Публикуваме го отново без редакторска намеса:

„ВиК ЕООД гр. Петрич информира своите абонати,че сряда 18.04.2018 г. от 09.00 до 17.00 водоподаването на целия град ще бъде прекъснато поради планувано почистване на резервоарите и смяна на кран на помпена станция втори подем.
Моля предварително да ни извините за причиненото неудобство.“

Оказа се обаче, че вода нямаше още в 06:00 сутринта – час, в който стотици граждани се приготвят за работа, подготвят и децата си за училище и детска градина. След като градът осъмна „на сухо“, гражданите се възмутиха от този факт и уточниха, че диапазона, в който ВиК спря водата, е най-натоварения за всички им, както и че е некоректно водоподаването да се прекъсва цели 3 часа преди съобщения час.

„В крайна сметка всеки си е направил сметката!“, заключва майка на две деца. „Казали са 9, спрете я в 9, не в 6, когато ще се чудим как да се оправяме. Или поне да съобщават реален час, а да се подготвим!“, допълва тя. Десетки нейни съграждани я подкрепят в мнението й, пишейки до нас.

Comments

comments