Свърши ли се съперничеството между Роналдо и Меси или тепърва започва?

футболното съперничество между Роналдо и Меси

Нападателят на Ювентус Кристиано Роналдо е категоричен, че съперничеството между него и Лионел Меси съвсем не е приключило, след като аржентинецът го изпревари по брой Златни топки, научаваме от спортния сайт BetCredo.

Двамата отдавна са в жестока надпревара – Меси грабна шестата Златна топка тази година, докато, Роналдо е спечелил отличието пет пъти.

През сезон 2018/19 Роналдо спечели шампионата и италианската Суперкупа, като част от Ювентус, и също Лигата на нациите, където се представи отлично с португалския национален отбор.

Що се отнася до Лео Меси, той коментира успехите и на двамата така: „Роналдо и аз изпълняваме различни задачи – той е голмайстор, а аз изграждам играта“. Меси обяснява, че да се радва на престижната награда, следва играчът да е имал страхотен сезон и да е спечелил Шампионската лига. И разкрива, че когато Кристиано Роналдо грабна Златната топка за пети път, тогава беше във вихъра си с Реал Мадрид и затова отличието му е напълно заслужено.

Също така Меси споделя, че именно този успех на Роналдо го е вдъхновил и мотивирал: „Тогава си помислих, че мога да направя много повече“, казва аржентинецът. Пред L’Equipe Лео признава, че самочувствието му е било наранено, тъй като е осъзнал, че вече не е единственият с пет Златни топки. И съответно се е заел да поправи този резултат.

Няма как да пропуснем да споменем и факта, че синът на Меси изпадна във възторг от шестата Златна топка на баща си. Той дори беше по-щастлив и видимо по-развълнуван от него.

Припомняме, че първородният наследник на Лео – Тиаго, е роден през ноември 2012 г., а вторият /Матео/ – през септември 2015 г. Преди година звездата стана баща за трети път, когато на бял свят се появи третият му син, на име Чиро.

Не всичко в живота на Меси обаче е толкова розово, тъй като испанският съд възобнови делото срещу фонда на Меси, обвинен в измама и пране на пари.

Съдия Мария Тардън поднови наказателното дело за изслушване на свидетелските показания от аржентинеца Федерико Ретори, който е бивш служител на фондацията на Меси, като е работил в нея в периода от 2012 до 2015 г. Ретори обвинява Лионел Меси, баща му, брат му и други от обкръжението на футболиста в пране на пари, измами и данъчни и счетоводни  нарушения.

Твърди се, че Меси е подписал над десет договора със спонсори, но те не са били  декларирани нито в Аржентина, нито в Испания, с цел избягване на данъчното облагане.

Федерико Ретори е категоричен, че фондацията на Меси не финансира социални дейности, а единственото, което прaви е да използва средствата за лични интереси. Той твърди, че съществува документация, която е неоспоримо доказателство за присвояването на 300 000 евро от люксембургска сметка на фондацията.

Самата фондация датира от 2007 г., като е основана да помага на деца. Тя обаче е регистрирана 5 години по-късно, през 2013 година и данните сочат, че в нейните сметки са натрупани 6.6 млн. евро – над 5 милиона в брой, останалите – в дългосрочни инвестиции.

Аржентинските медии отбелязват и реакцията във връзка със скандала от страна на Меси. Те предават, че подновяването на делото е било голям шок за звездата и той бил потресен от предателството и подмолните игри на Федерико Ретори.

 

Comments

comments