Разлог с проект за реконструкция на пътищата

разлог

Община Разлог подписа договор с Държавен фонд „Земеделие” за финансиране на проект за реконструкция и рехабилитация на общински пътища. Стойността на безвъзмездната финансова помощ, предоставена от Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 е 3 277 772 лева.

Мащабният проект ще обхване пътя Разлог – село Бачево в участъците на ул. „Изворите”, ул. „Тодор Александров”, ул. „Рила” и пътя от село Елешница до границата с белишките села Палатик и Черешово в участъка на булевард „9 май”.

На ул. „Изворите” ще се ремонтира уличното платно, ще бъдат поставени бетонови тротоарни плочи, ще се монтира улично осветление, ще бъде изградена велоалея от лявата страна на река Язо, ще се извърши и озеленяване. Предстои и укрепване и обезопасяване на речното корито.

На ул. „Тодор Александров” ще се ремонтира уличното платно, ще се ремонтира тротоара от мраморни плочи, ще се извърши озеленяване и ще бъде ремонтирано уличното осветление.

На ул. „Рила” ще се поправи уличното платно и ще бъдат поставени тротоари от бетонови плочи на изхода на Разлог по пътя за с. Бачево -до бившата военна база.

На булевард „9 май” в с. Елешница ще се ремонтират уличното платно, локалното платно, тротоарите и ще се извърши озеленяване.

Целта на проекта е подобряване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества и носимоспособността на настилката, осигуряване на условия за безопасност на движението и добро отводняване на пътя, подобряване на естетическия вид.

Comments

comments