Прокурор Никола Гратери: Легализирането на канабиса няма да разколебае мафията

IMG_20171023_212418

Гратери: Легализирането на канабиса няма да разколебае мафията

„Не е истина, че ще бъде разколебана мафията. Само 6% от зависимите употребяват марихуана, така че да се говори за спиране на печалбите за мафията би било някаква смешка”. Това заяви главният прокурор в Катанцаро Никола Гратери, взел участие на Националния конгрес на съдиите, говорейки за легализирането на леките наркотици.
„Правителствата не знаят как да се противопоставят на мафията и наркотрафика – допълни той, – но не можем да легализираме това, което сме наясно, че вреди”.
„Продължава погрешно да се говори за наркотиците като за леки и тежки, когато вече дори леките са генетически модифицирани и в такъв случай не може да се считат за леки. Дори трафикът на канабиса може и трябва да се спре със безкомпромисна акция. Легализацията на канабиса няма да реши този проблем, тъй като децата нямат пари да го купят от аптеката за 10-12 евро грама и така ще останат клиенти на криминални организации, които я продават по-евтино”, това заяви още прокурорът на Катанцаро, Никола Гратери, участвал на конгреса на АНМ.

Прокурор Гратери пристига в Благоевград на 31 октомври, а повод е награждаването в конкурса на Общински съвет по наркотични вещества-Благоевград в памет на Джовани Фалконе.

Конкурсът за магистрати и полицаи „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“ в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе е учреден през 2009 г. от община Благоевград, със съдействието на Посолството на Република Италия.
С провеждането му се цели да бъдат подпомогнати усилията на тези магистрати и полицаи, които с риск за живота си защитават обществените интереси и авторитета на професията си, както и да се съдейства за намаляването на криминални прояви, каквито се наблюдават като тенденция , както на локално, така и на национално ниво.

По този начин, с общи усилия е постижимо, да бъдат наложени съвременни личности от институциите, олицетворяващи държавността, които да бъдат популярни и уважавани в обществото и особено сред подрастващите.

Comments

comments