Предупредителен код за опасно време в 5 области от страната днес, температури до -4°

сняг

Днес на места в Западна и Централна България все още ще превалява сняг, в източните райони – дъжд. След обяд валежите в повечето места ще спрат, най-късно в североизточните райони. Вечерта от югозапад облачността ще започне да се разкъсва и намалява. Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите ще са почти без дневен ход, ще са предимно между минус 1° и 4°, малко по-високи по морския бряг.

В 5 области от страната остава предупредителен код за опасно време, това са Велико Търново, Враца, Ловеч, Габрово и Плевен.

Под влияние на преминаващия циклон „Татяна“ атмосферното налягане в Източна България е значително по-ниско от средното за ноември, а след обяд в западните райони на страната ще започне бавно да се повишава.

Над планините ще бъде облачно с отслабващи валежи от сняг. Вечерта валежите навсякъде ще спрат, най-късно в Стара планина. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-северозапад и с него температурите още малко ще се понижат, на височина 1200 метра ще е около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

Comments

comments