Празник за над 1100 ученици в Симитлийска община

c89fcf24630d373e7f8c4815dbae99ac_XL

1 102 ученици в община Симитли прекрачиха прага на училищата, 132 за първи път влизат в класните стаи тази година. Особено специален бе денят за първокласниците. Рано сутринта удари първият училищен звънец в гимназията в Симитли. Педагозите от СУ „Св. Св. Кирил и Методий” в град Симитли посрещнаха 702 деца и младежи, от които 86 са първокласниците.

По същото време училищния праг прекрачиха и 246 деца от село Крупник в СУ „Св. Св. Кирил и Методий”. Основното училище „Св.Паисий Хилендарски ” в Долно Осеново посрещна общо 154 ученици.

Голям празник бе стартът на новата учебна година и в трите училища в общината. Кметът на общината Апостол Апостолов сподели празника на деца, учители и родители в училището в Симитли. Заедно с народния представител Стефан Апостолов, председателя на Общински съвет Симитли -Владимир Христов, кметовете на селата в общината изгледаха с интерес празничната програма. Кметът Апостолов отправи най-сърдечни пожелания, към всички празнуващи днес като в своите поздравителни адреси отбеляза:

„Всяка година на 15-ти септември училищният звън оглася градове и села в цяла България. В нашата община училищните дворове на три училища днес, се изпълват с усмивки и трепети за нови знания. Скъпи ученици, бъдете много здрави, за да вървите с големи крачки по пътя на знанието. Никога не спирайте да мечтаете и да покорявате върхове в познанията си. Вие, учители, не спирайте да будите съзнанието на младото поколение и да подкрепяте децата на община Симитли. На добър час през новата учебна година!“

Директорът на СУ „Св.Св.Кирил и Методий“- Симитли Таня Янкова, поздрави първокласници, зрелостници, всички свои ученици, родители, колеги и гости. “Днес е един от най- ценните моменти за всяко кътче в България. Днес ние откриваме учебната 2017/ 2018 година. За първи път в нашето училище след 7 клас стартират две профилирани паралелки с профил „Хуманитарен“ и „Физическо възпитание и спорт“.

Малки първокласници, добре дошли в нашето голямо семейство. Пред Вас предстоят 12 години, в които ще растете и ще помъдреете. Успешна, здрава и спокойна учебна година на всички. Честита и спорна да е !“, каза в част от словото си директорът Таня Янкова. Много песни,танци от мажоретния състав към училището и възпитаници на танцов състав „Веселие“ бяха представени пред тръпнещите в очакване ученици в празничната програма.

Под звуците на първия училищен звънец четирите класа първолаци в училището в Симитли с класни ръководители Росица Манова, Анита Костевска, Ирина Кльонтова и Гергана Василева за първи път влязоха в своите класни стаи. Абитуриентите от своя страна посрещнаха най- малките обитатели на родното училище със специални приветствия.

Comments

comments