ПП ГЕРБ подмени състава на секционните избирателни комисии в общ.Благоевград – предизвика сериозна полемика и отвори много въпроси

news


ПП ГЕРБ подмени ударно състава на секционните избирателни комисии на територията на община Благоевград, стана ясно за всички преди ден.
Подменени са 98 лица сред които председатели, секретари и членове от квотата на ПП ГЕРБ. Кой и защо го прави точно сега, логично се запитаха всички, дори и кандидатите в листата на ГЕРБ. Опитва ли се някой да манипулира изборите и подсигурява ли подмяната тази манипулация?

Коментарите естествено започнаха почти веднага, след като стана ясно какво се е случило. Някои нарочиха бившият губернатор Бисер Михайлов като инициатор за мащабната подмяна, а мотивът -предишните членове били посочени от отстранения от депутатската листата Йордан Андонов. Коментира се дори, че с този ход Бисер Михайлов цели манипулация при нанасяне на преференциалния вот в полза на самия себе си, за да има преднина пред Даниела Савеклиева.

От друга страна обаче, подозрения има и към самата Савеклиева, която е спрягана за най-влиятелния човек в местната структура на ГЕРБ. Говори се, че тази „битка“ е не по-малко важна за нея, защото ако не спечели депутатско място отново, бъдещето и в политиката ще стане неясно.Въпреки, че загубата и е малко вероятна, защото водачът на листата може да и отстъпи мястото, а той самият да влезе от друг избирателен район, както вече се е случвало.

Едно е сигурно, тези две имена се въртят постоянно в медиите и в коментарите на благоевградчани, което показва, че със сигурност има нещо, което провокира целия процес. А и както казват хората: „Там където има огън, има и дим.“ . Кой кого ще изгори, обаче ние още не знаем.

Ще чакаме с още по-голямо нетърпение 26 март, за да видим до къде ще го докарат всички политически партии, особено в нашата област.

А относно подмяната на състава на комисиите, мисля че няма човек който да не се усъмни, че има нещо гнило. Друг е въпроса защо сега, а не в началото „притестнените“ кандидати не си избраха доверени хора, а го правят сега, демонстративно и дразнещо?!

Comments

comments