По повод Световния ден за борба със СПИН: Червени лентички обагриха Симитли

d8133fe8b5933594698b20331fea7c64_XL

Младежите от Симитли за поредна година не останаха безучастни към здравните проблеми на 21 век и организираха информационна кампания по повод Световния ден за борба със СПИН. Учениците от клуб „Хармония“ към СУ „Св.Св.Кирил и Методий“ Симитли с ръководител Виолета Ставрева традиционно раздадоха информационни материали, подготвени от тях самите.

По инициатива на ученици от 11-ти „А‘ клас в Симитли бе отбелязан Международният ден за борба срещу ХИВ и СПИН. Антиспин кампанията учениците стартираха с разяснителни беседи „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, които преминаха през всеки клас. Гимназистите направиха обиколка в община Симитли, като преминаха през кабинетите на всички служители на общината, като закичиха всички със символа на днешния ден –червена лентичка.

Кратък разговор по повод превенцията имаха с кмета Апостолов и депутата Стефан Апостолов, които закичиха с лентички на улицата. Идеята бе местните да обърнат внимание поне за миг на деня 1-ви декември и особената отговорност, която има всеки от нас към ХИВ и СПИН. Хората със СПИН в България бе и темата, която обсъждаха учениците на своите беседи.

Comments

comments